Kuchnia: Nowa Aeria
Nowa Aeria to specyficzny kraj, który polega głównie na handlu i napływie towarów z zewnątrz, a jego mieszkańcy stanowią istną mieszankę kultur, przez co trudno jest mówić o daniach specyficznych dla tego rejonu. Widać tu przede wszystkim wpływ kuchni ekradońskiej, głównie w kwestii alkoholu, gdyż tu również pędzi się śliwowicę, lecz oprócz tego podobne destylaty robi się z wszelkich innych dostępnych owoców, również tych egzotycznych, które trafiają tu wraz z kupieckimi karawanami. Panierowane w mące i smażone mięsa przyprawiane są również tym, co akurat przyjedzie na wozach ciągnących w głąb kontynentu, w wyniku czego otrzymuje się bardzo ciekawą kompozycję smakową. Przykładów podobnych fuzji smaków można mnożyć bez liku - pieczone ptactwo typowe dla Rapsodii jest faszerowane warzywami z Meot, a trytoński sos z sardeli stanowi wzbogacenie prozaicznego sosu pieczeniowego. Można powiedzieć, że mieszkańcy Nowej Aerii przyjmują wszystkie przepisy, które do nich trafiają i przerabiają je tak, jak im to aktualnie pasuje.